Workshop Basic BBQ

BASIC BBQ EXPERIENCE DEELNAME met DIPLOMA achteraf voor deelnemers

Met een bekende grillmaster een echte grillfanaat Curd Velghe. Tot ver over de landsgrenzen leerde hij over én demonstreerde hij zelf barbecuetechnieken en toestellen in de ruimste zin van het woord. Hij is o.a. de uitvinder van de tafelbarbecue, beter bekend als Amica.

Deze cursus legt zich toe op de beginselen van het culinaire barbecueën. Tijdens deze les richten we onze pijlen op enkele praktische tips en tricks: beschrijving van de verschillende soorten toestellen, het verschil tussen grillen en barbecueën, soorten roosters, aankoop van uw barbecue, onderhoud van de rooster, (on)nodige accessoires, smaken op de barbecue, verschil tussen soorten houtskool… De theorie/duiding wordt op een praktische manier gegeven, je  staat aan rond het vuur en je proeft alle gerechten.

Gebruikte toestellen: grill, barbecue, keramische bbq, gasbarbecue en Tiger Fire.

Verloop van de avond:

  • We bereiden diverse gerechten op basis van vlees en groenten op de barbecue
  • Hapje en drankje bij aankomst en kennismaking ( rest verloop  word in een draaiboek gebracht(+/- 3 u van start tot einde dessert in een totaal menu versie)
  • Tijdens deze e workshop gaan we  aan de slag met alle toestellen die we ter beschikking hebben(7 soorten). Aanmaak tricks. Technieken als direct en indirect, gezonder bbq’n ( caveman style? ( korsten in de houtskool)? , low & slow, kerntemperaturen worden besproken en/of gedemonstreerd.
  • Na deze avond heb je de basis mee en kan het oefenen en experimenteren beginnen! Fire, food & fun!!

Waar

Klasseslager Vermeulen
Wurmstraat 6
9940 Sleidinge

Wanneer

Woensdag 29 april Van 19u. tot 22u. wordt verlegd naar 2021 door corona datum ligt nog niet vast zal terug in het voorjaar zijn

Prijs

€69/pers

Inschrijven via het formulier rechts

betaling op rek.nr. BE34 3900 5435 2690 met vermelding BBQ workshop +  naam

Inschrijven

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt! Vooraf inschrijvingen is verplicht.
Je inschrijving is pas definitief na betaling.


    123456

    curd.jpg3
    curd.jpg12