Workshop Basic BBQ

BASIC BBQ EXPERIENCE DEELNAME 

BBQ Workshop.      Wees er snel bij! En mis dit uniek concept niet!

Op donderdag 20 april van 18.30u tot 22.00u incl. dranken €100/pers Heffinck 9 9940 te Evergem

Leer, proef en geniet van verschillende spectaculaire barbecue-stijlen
De laatste trends op het gebied van buiten koken, grillen, roken, traag garen, bakken en braden Gaar tijden, temperaturen, kruiden, soorten vlees, versnijdingen,… geven we graag met u mee zodat u er thuis mee aan de slag kan. Met de modernste apparatuur is het genieten geblazen in de buitenlucht. Tijdens de cursus BBQ Workshop van Klasseslager Vermeulen ervaart u dit gevoel! Onder leiding van onze “Grillmaster’ Curd Velghe worden er een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht bereidt. Koud roken van zalmfilet, souflaki, pulled lamb, porchetta, Beef Short Ribs, traag gegaard spek Duck of Berkshire, gerijpte simmental cote a l’os, kuitenbijter, Yakitori (Japanse kipsaté), dessert op de bbq,…
De deelnemers maken kennis met spectaculaire barbecue-stijlen. De Smoker, Big Green Egg, grill barbecue, keramische bbq, gas barbecue en Tiger Fire bbq,… komen allemaal aan bod! Met deze moderne apparatuur leert u barbecueën op houtskool, hout en gas. De verschillen kunt u zeker proeven! Onder het genot van een bijpassende wijn, bier of iets fris smult u van de bereide gerechten.
. Wees op tijd het programma start stipt om 19.00 daarvoor is al een drankje en hapje voorzien.

Met een bekende grillmaster een echte grillfanaat Curd Velghe. Tot ver over de landsgrenzen leerde hij over én demonstreerde hij zelf barbecuetechnieken en toestellen in de ruimste zin van het woord. Hij is o.a. de uitvinder van de tafelbarbecue, beter bekend als Amica.

Deze cursus legt zich toe op de beginselen van het culinaire barbecueën. Tijdens deze les richten we onze pijlen op enkele praktische tips en tricks: beschrijving van de verschillende soorten toestellen, het verschil tussen grillen en barbecueën, soorten roosters, aankoop van uw barbecue, onderhoud van de rooster, (on)nodige accessoires, smaken op de barbecue, verschil tussen soorten houtskool… De theorie/duiding wordt op een praktische manier gegeven, je  staat aan rond het vuur en je proeft alle gerechten.

Gebruikte toestellen: grill, barbecue, keramische bbq, gasbarbecue en Tiger Fire.

Verloop van de avond:

  • We bereiden diverse gerechten op basis van vlees en groenten op de barbecue
  • Hapje en drankje bij aankomst en kennismaking ( rest verloop  word in een draaiboek gebracht(+/- 3 u van start tot einde dessert in een totaal menu versie)
  • Tijdens deze e workshop gaan we  aan de slag met alle toestellen die we ter beschikking hebben(7 soorten). Aanmaak tricks. Technieken als direct en indirect, gezonder bbq’n ( caveman style? ( korsten in de houtskool)? , low & slow, kerntemperaturen worden besproken en/of gedemonstreerd.
  • Na deze avond heb je de basis mee en kan het oefenen en experimenteren beginnen! Fire, food & fun!!

Waar

Boerderij rechts bij Van Beneden Andre – Dierkens Annie
Heffink 9
9940 Wippelgem Evergem

Wanneer

Donderdag 20 april Van 18.30u. tot 22u.

Prijs

€100/pers

Inschrijven via het formulier rechts

betaling op rek.nr. BE34 3900 5435 2690 met vermelding BBQ workshop +  naam deelnemer

Inschrijven

Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt! Vooraf inschrijvingen is verplicht.
Je inschrijving is pas definitief na betaling.


    123456

    curd.jpg3
    curd.jpg12