Vers vlees

Varkensvlees

Meer

Rundvlees

Meer

Lamsvlees

Meer

Kip & Gevogelte

Meer

Gehakt & worst

Meer

_

Ons varkensvlees

_

Duroc d’Olives

De uitstekende kwaliteit van het Duroc d’Olives vlees dat je bij Klasseslager Vermeulen vindt, is te danken aan de combinatie van twee karakterdieren. We kruisen een witte landraszeug die gekend is voor haar prima vleeskwaliteit met een bruinrode Duroc beer. Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.

De voeding

Je bent wat je eet. En dat geldt niet alleen voor ons, mensen. Ook bij varkens bepaalt voeding de gezondheid van lijf en leden. Samen met specialisten van de universiteit van Gent hebben we de samenstelling van het voer voor onze varkens na grondige studie ontwikkeld.

Jouw gezondheid:

Je weet dat de gezonde keuken het gebruik van olijfolie aanmoedigt. Olijfolie bevat weinig verzadigde vetten die schadelijk zijn voor onze gezondheid, en veel mono-onverzadigde vetzuren. Doordat onze varkens deze olie met hun voeder innemen, krijgen we in het varkensvet een gelijkaardige vetzuursamenstelling. Een goede zaak om hart- en vaatziekten te vermijden.

Duke of Berkshire

Duke of Berkshire is zo’n superieur varkensvlees dat aan de kwaliteitseisen van de consument beantwoordt. Sterrenchefs zijn fan en prijken ermee op hun menukaart, maar ook internationaal wordt het Belgische topvlees gesmaakt en geserveerd in grote eethuizen

Superieure smaak

Dankzij de smallere en kleinere spiervezels van het Berkshire-ras is het vlees sappiger en zoeter van smaak

Het vlees oogt ouderwets gemarmerd, heeft een donkere roze kleur, een mooie textuur ook, terwijl het vetgehalte (tot drie keer hoger dan het courante varkensvlees) bijdraagt tot het uitgesproken karakter van het vlees. Rosé gebakken verliest het amper iets van zijn vocht, wat hem mals houdt.

Het geheim zit hem in…

Authentiek varkensras

De Berkshire is een authentiek oud-Engels varkensras herontdekt door Kees Scheepens. In samenwerking met het varkenskweekbedrijf Danis in Koolskamp werd The Duke of Berkshire op de culinaire kaart gezet in Europa.

 

Uniek Smaakkarakter

De zeer aparte genetische eigenschappen van het Berkshire-ras, de smallere en fijnere spiervezels, in combinatie met een uitgelezen voeder zorgen voor excellent mals vlees met een zachte smaak.

 

Hoogste scores

In wetenschappelijke studies wordt het Berkshire ras geroemd om zijn fysiologische en schaaktechnische kwaliteiten.

 

Gezonde kweek & veilige voeding

De varkens worden gekweekt in een “gesloten circuit”, met respect voor dier en milieu. We brengen ze groot met een vegetarisch meergranen voeder. Testen bevestigen onze constante vleeskwaliteit.

_

Ons rundvlees

_

Belgisch Wit-Blauw, rundvlees van bij ons

Rundvlees.. een specialiteit waar u niet omheen kunt!

Een sappige steak, precies lang genoeg gebakken en geserveerd met gebakken aardappeltjes, is en blijft voor heel veel mensen een echte lekkernij. Natuurlijk kunnen wij, als vleesspecialist, u voorzien van de beste kwaliteit rundvlees.

Belgisch Wit-Blauw, of afgekort BWB, soms ook BBB, naar de Franstalige naam, Blanc Bleu Belge, is een runderras dat voornamelijk gehouden wordt voor het vlees.

Het BWB rund is minstens indrukwekkend te noemen omwille van zijn volume, ronde vormen en sierlijke lijn. Hun robuuste Het fysiek uit zich in een extreem ontwikkelde spiermassa, een sterk beendergestel en een lange rug. Het is dan ook drager van de dikbilfactor. Het dankt zijn naam trouwens aan de haarkleur, die varieert tussen egaal wit en een blauw schijnend kleurpatroon.

Door een strenge selectie zijn de Belgische rundveehouders erin geslaagd een dier met unieke genen te creëren. Het BWB rund nam het vaandel over van het Belgische trekpaard en bezorgt ons land naam en faam over de hele wereld. Het wordt dan ook uitgevoerd naar verschillende landen en dit sinds het begin van de jaren tachtig.

Het vlees van vrouwelijke vaarzen is donkerrood en rijker van smaak in tegenstelling tot het vlees van jonge mannelijke dieren welk lichter is van kleur. Het is arm aan vet (<12%) en dankzij de fijne musculaire structuur is het vlees extreem mals. Daarnaast bevat het vlees bijna geen marmering. Deze eigenschappen zijn ontstaan uit de behoefte van de consument naar gezond, sappig en mager vlees.

Kalfsvlees

Rosé Kalfsvlees

Vanaf de leeftijd van twee maanden krijgen deze kalveren een dieet van maïs en granen. Het vlees is hierdoor donkerder van kleur dan blank kalfsvlees. Vanwege het feit dat de kalveren ook in de wei grazen is rosé kalfsvlees uitgesprokener van smaak, maar wel met de mooie, zachte smaak en fijne structuur van kalfsvlees.

Waarom is echt kalfvlees niet wit?

Wit kalfsvlees is van kalveren die nooit buiten zijn geweest en in kleine hokken leven waar ze verrijkte melk krijgen. Ons kalfsvlees  is echter niet wit, maar roze. Dat komt omdat ze een langer en beter leven hebben gehad op de weide en dus veel hebben bewogen. Ze hebben de eerste 2 maand ook alleen melk bij de moeder gedronken en gras gegeten. Vanaf de leeftijd van twee maanden krijgen deze kalveren een dieet van melkproducten en met sterk geselecteerde muesli van granen.  Dat maakt het allemaal niet minder mals, sappig en lekker. Integendeel zelfs. Echt kalfsvlees is dan ook roze, niet wit.

Voedingswaarde

Kalfsvlees is doorgaans mager tot zeer mager vlees. Het is rijk aan eiwitten en een goede bron van vitamine B3, B6 en B12 en van zink – minder ijzer dan rood rundvlees. Daarenboven is het lichter verteerbaar en malser dan vlees van volwassen koeien (en stieren).

Gerijpt vlees / Dry Age

Dry Aged rundsvlees is gerijpt op de juiste temperatuur en in de beste klimatologische omstandigheden. Het vlees verliest zo op een gecontroleerde manier vocht. Ondertussen breken enzymen het spierweefsel af. Hierdoor krijgt het vlees een uitzonderlijk malse structuur en een rijke, intense smaak  zonder aan sappigheid of malsheid in te boeten. Hoe langer de rijping, hoe intenser de smaak. Klasseslager Vermeulen heeft Dry Aged  van 2 tot 6 weken van Wit blauw, Simmental of andere rassen volgens aanbod. Het vlees wordt in stukken van 300, 500, 800, 1000 of meer gekapt met been of uitgebeend.

De kapblok staat in de winkel aan de rijpingskast met daarin kostbare stukken Côte a l’os aan een week, twee weken, drie weken of vier weken oud en ouder winnen ze smaak. De stukken worden ter plaatse afgekapt, meestal liggen er voorgesneden voor wie snel wil bediend zijn.

Dry aging wordt bij ons toegepast op vrouwelijke dieren om de volle smaak van het lekkere vlees terug naar de voorgrond te brengen.

Het is vlees op z’n best.

gerijpt vlees
_

Ons lamsvlees

_

“Lamsvlees… een uniek product met ‘n uitgesproken smaak”

Lamsvlees is een uniek natuurlijk product dat overal ter wereld wordt gegeten. Lamsvlees is vooral geliefd vanwege de malse structuur en de uitgesproken smaak. Het vlees heeft een licht pittige smaak met een uitgesproken karakter.

De smaak is ook afhankelijk van de leeftijd van het lam. Hoe ouder het lam; hoe sterker de smaak. Veel mensen vinden lamsvlees een lekkernij om in het restaurant te eten, maar u kunt het ook makkelijk zelf bereiden. Er zijn heel veel culinaire recepten om het te bereiden, maar lamsvlees kan ook eenvoudig bereid worden en heerlijk smaken.

Het vlees is zowel geschikt om te grillen, te braden als om te stoven. Zo zijn de “malse” stukken als de lamsbout en de lamskoteletjes uitstekend geschikt om te braden of te roosteren. De lamsschouder kan perfect gebraden en gestoofd worden en de lamsribbetjes zijn lekker om te stoven. Veel gebruikte kruiden hierbij zijn tijm, rozemarijn, marjolein of oregano. Tijdens de Barbecueperiode breiden wij ons aanbod lamsvlees extra uit met gemarineerd met salie,…. U kan ook bij ons terecht voor kroon, bout, schouder, ribbetjes, lamsgehakt,… versneden of in stuk zoals u wenst.

slagerij vermeulen toonzaal
_

Kip & gevogelte

_

Een compleet gamma van kwaliteitsgevogelte dagelijks vers bij ons aangeleverd door een vertrouwde poelier.

  • Breugel kip
  • Landes kip
  • Parelhoenfilet
  • Kalkoenfilet
  • Eendenborst

Tijdens de barbecueperiode en rond het eindejaar breiden wij ons aanbod van gevogelte extra uit met gemarineerd parelhoenfilet met salie,….

_

Gehakt, worst & préparé

_

Ons visitekaartje. Het vlees van de koeien en varkens wordt in het atelier tot charcuterie verwerkt in de eigen rokerij, zouterij en rijperij.

Er worden verschillende soorten gehakt gedraaid, waaronder het rundvarkensgehakt, varkenskalfsgehakt en kalfsgehakt.

Braadworst & kalfsworst worden aangevuld met een seizoen worst zoals verse BQ worst, boerenworst,… naargelang het weer.

Gehakt en prepare’s zijn super van smaak. Kruiden worden zelf samengesteld en zijn puur. Gehakt is uitzonderlijk van smaak voor een bereiding of tussen een pistolet,…