_

Over ons

_

KLASSESLAGER VERMEULEN is opgericht in 1974 door Urbain & Cecile. En in 2005 hebben zoon Filip en schoondochter Petra de zaak verdergezet. Voor Klasseslager Vermeulen zijn AMBACHT, KWALITEIT en PASSIE de sleutelwoorden die ervoor gezorgd hebben wat ze nu zijn, beenhouwer in hart en nieren, beenhouwer die gehele dieren zelf versnijden voor zowel vers vlees, huisgemaakte artisanale charcuterie, afwisselend assortiment panklaar,barbecue, salades, kaas, broodjes, schotels en traiteurgerechten,…

Sinds 30 september 2018 mag Klasseslager Vermeulen zich ook de Beste Beenhouwer van België noemen. Onder het toeziend oog van Minister van KMO en middenstand Ducarme won Filip Vermeulen en zijn team de meesterschapwedstrijd; waarbij voornamelijk de nadruk ligt op vakmanschap en waarbij Slagerij Vermeulen uitblonk in de categorie moeilijke bereidingen: Parijse worst, boerenham, gezouten ham, gekookte ham en salami. Bij de vorige wedstrijd haalden Filip en zijn vrouw Petra nog de 3de plaats.

Het verhaal van Filip Vermeulen & Petra Van Beneden is er een van goesting, hard werken en een ferme portie gezonde ambitie. Filip is opgeleid als slager-spekslager, traiteur en vleeswarenbereider, Petra als slager-spekslager, kok en restauranthouder.

De zaak is gelegen op een kruispunt in de Wurmstraat 6 dichtbij het centrum van Sleidinge aan de rand van Belzele, Evergem, Lievegem (Waarschoot, Lovendegem) met voldoende parkeerplaats. We zijn trots op 2 generaties Vermeulen. In 1974 startte Urbain Vermeulen en Cecile Coppieters op het zelfde adres. Ondertussen kunnen we uitpakken met 45 jaar ambacht van vader op zoon.

We namen de bestaande slagerij over in 2005. Een droom die werkelijkheid werd.  ”Gedreven door ambacht en passie” dit dragen we zeer hoog in het vaandel. Onze grote troef is werken met vlees met een verhaal en goede herkomst. We proberen zoveel mogelijk met producten uit eigen streek te werken. Korte keten voor eerlijk en heerlijk vlees.

Ambacht, passie en kwaliteit staan bij ons centraal. Dat proberen we u te laten zien en u vooral te laten proeven door zoveel mogelijk zelf te maken. De eigen bereidingen is net wat ons typeert en waar wij voldoening uit halen.

_

Onze winkel

_

In 2016 werd slagerij volledig vernieuwd: de winkel verdubbelde van oppervlakte en werd uitgerust met een grote koeltoog van 10 meter. Daarnaast werd het assortiment uitgebreid met tal van specialiteiten, maar ook met kazen, wijnen en groenten.

“Onze moderne slagerij is 430 vierkante meter groot, uitgerust met moderne machinepark  wat nodig is om zowel alledaagse als exclusieve slagersproducten te maken.” Moderne apparaten verlichten de arbeid en verbeteren de kwaliteit van onze producten.

Over vleesconsumptie is de laatste maanden al veel inkt gevloeid. Over één zaak zijn we het eens: we eten minder vlees, maar we zijn kieskeuriger over wat in het bord komt. En dus opteren we voor beter vlees. Kwaliteitsvlees, vlees met een verhaal, dat zich vertaalt in een niet te versmaden smaakbeleving in de mond.

_

Ons assortiment

_

Vers vlees

  • DUROC D’OLIVE VARKEN
  • THE DUKE OF BERKSHIRE VARKEN
  • BELGISCH WIT-BLAUWRUNDVLEES VAN BIJ ONS
  • KALFSVLEESROSÉ KALFSVLEES
  • GERIJPT VLEES
  • LAM
  • KIP & GEVOGELTE
  • GEHAKT, WORST & PREPARE

Broodbeleg – kant en klaar – toebehoren

  • CHARCUTERIE
  • BEREIDE GERECHTEN
  • SALADES
  • GROENTEN EN FRUIT
  • KAAS EN WIJN
  • KIP AAN 'T SPIT
  • BROOD
  • VERS BELEGDE BROODJES
  • GLUTENVRIJ DIEET?
_

De beste beenhouwer van België

_

Verder op onze palmares:

  • Gekookt keelstuk & droge worst Erkend Streekproduct van het Meetjesland
  • Topwinkel Culinair Ambiance
  • Vezo award innovatie & creativiteit 2014
  • 1ste prijs koud buffet 2014
  • Vak wedstrijd euro beef verkozen tot 3de beste beenhouwer van België 2015 -2017
  • Beste Boerenham 2018 – 2021

Filip Vermeulen is de eerste beenhouwer van België.

Op zondag 30 september werden 1000 producten gejureerd tijdens de Eurobeef vakwedstrijden en de meesterschapwedstrijd op Meat Expo. De beste beenhouwer van België woont en werkt in Sleidinge. Filip Vermeulen werd dit weekend winnaar van de Meesterschapwedstrijd en mag zich Eerste Beenhouwer van België noemen. Hij behaalde de hoogste scores onder meer in de categorie moeilijke bereidingen: Parijse worst, boerenham, gezouten ham, gekookte ham en salami. Bij de vorige wedstrijd 3 jaar geleden haalden Filip en zijn vrouw Petra nog de 3de plaats. Nu hebben ze de titel voor de komende drie jaar.

Petra (46) is de beste vrouwelijke slager van België

In de Eurobeef Vakwedstrijd Meesterschap strandde de Petra Van Beneden op de tweede plek. Omdat de laureaat een man is, mag de Sleidingse slagersvrouw tot 2024 de titel van The first lady butcher of Belgium voeren. Drie jaar geleden was haar man Filip Vermeulen (48) de beste Belgische slager.

Filip nam al driemaal deel aan die vakwedstrijd en won die in 2018. “Omdat ik niet beter kan doen dan de gouden plak, nam ik niet meer deel en liet ik die eer aan mijn vrouw”, zegt Vermeulen.

“Weinig vrouwen nemen deel aan het concours en voor het eerst haalde een vrouw de finale. Rauwe boerenham, salami, notensalami, coppasalami, gekookte en gebakken beenhammen en Parijse worst leverden me tien gouden, een zilveren en een bronzen medaille op. De coppasalami (een salami omhuld met varkensvlees) ontwikkelde ik speciaal voor de Eurobeefwedstrijd. Het succes dank ik aan mijn inzet en enthousiasme, maar ook aan ons ongelooflijk sterk team met topmedewerkers”, beklemtoont Van Beneden.

“Met de eerste plaats van Filip, die in Ter Groene Poorte in Brugge vleeswarenbereiding studeerde, en mijn tweede plek mogen onze klanten zeggen dat ze vlees in huis halen van het beste Belgisch slagerskoppel. Dat bevestigt ook dat de naam Klasseslager Vermeulen niet gestolen is”, besluit Petra.

_

In het nieuws

_
_

Onze Vlaamse traditionele streekproducten

_

Droge ringworst

Klasseslager Vermeulen uit Sleidinge zorgt voor “Sleinse kost”. Hier maken de droge worsten uit het Meetjesland deel van uit. Puur varkensvlees uit het Meetjesland gekruid met zout, peper en muskaatnoot wordt grof gemalen en afgevuld in vrij dikke natuurdarmen. Dan volgt een rijping van minimum 3 dagen tot een week. Goede droge worsten hebben een “gerijpte” smaak, eigenlijk te vergelijken met gezouten hesp.

Gekookte keelstuk

Het vrij vette keelstuk verdwijnt in de rest van Vlaanderen meestal in patébereidingen, in het Meetjesland en omstreken wordt het echter in één stuk meegekookt met de varkenskoppen. Vrij dik gesneden gekookt keelstuk wordt met een boterham en veel mosterd gegeten. Echte winterkost, in de zomer verdwijnt het gekookt keelstuk uit het assortiment. Klasseslager Vermeulen houdt deze traditie in ere sinds 1974.