Korte lijn

Korte lijn

Klasseslager Vermeulen is een slagersatelier op een kruispunt in Oost Vlaanderen  en op de Wurmstraat in Sleidinge maar ook producent van erkende streekproducten uit het Meetjesland . De korte lijn tussen boerderij en Klasseslager Vermeulen garandeert niet alleen puur natuurvlees van het hoogste niveau. Vlees van eigen streek zorgt er ook voor dat de prijs correct blijft en de smaak top.

Duroc d’Olives

Op de boerderij van Duroc d’Olives Lochristi (Beervelde) leven varkens diervriendelijk.

In één oogopslag te herkennen

Met zijn rode vacht en hangende oren onderscheidt het Duroc varken zich van zijn soortgenoten. Toch zijn niet alle Duroc varkens rood: ze gaan van licht goudachtig geel tot diepdonker mahoniebruin. Toch blijft dit een kleurenpalet dat je bij andere varkenssoorten niet vindt. En dat maakt ze op zijn minst bijzonder!

Duroc varkens hebben meer intramusculair vet en donkerder, malser vlees met extra smaak. Het resultaat is een lichtbruinrode kruising die voor heerlijk, mals en sappig vlees zorgt.

Duke of Berkshire

Op de boerderij van Duke of Berkshire in West-Vlaamse Koolskamp staat voor

nauwkeurig gecontroleerde productie met uiterste zorg voor het dier.

‘Die topkwaliteit is ook een gevolg van de verzorgde levensomstandigheden van de zwartharige viervoeters’, zegt Stefaan Lambrecht, zaakvoerder van familiebedrijf Danis dat het varkensras nieuw leven inblies. ‘Ze leven in ruime stallen op stro en krijgen een constant vegetarisch meergranen rantsoen.’

Belgisch runderras

Wij weten perfect welk vlees we in de kuip hebben: Belgisch Witblauw van eigen streek. Witblauw, ook gekend als Bleu Blanc Belge, is een typisch Belgisch runderras dat zijn naam dankt aan de witte vacht met een licht blauwachtige schijn. Het is een rasecht vleesdier, groot en gespierd, met een heel kenmerkende zachte smaak.

Een aantal vaste boeren die exclusief  koeien kweken en verzorgen  op het ritme van de natuur.

De koeien krijgen op de boerderij  ook eigen granen om het vlees mooi te marmeren en het nog meer smaak te geven.

Het zijn één voor één authentieke dieren die enkele keren hebben gekalfd die voor vlees zorgen dat – zoals het hoort – echt smaakt,

Je bent dus 100% zeker dat je kwaliteitsvlees op je bord krijgt, recht van de boerderij